Bouwen

Meer nachtrust met rolluiken

dichte rolluiken

Als moeder zijnde kun je veel slapeloze nachten hebben, maar een manier om de slaapkamer volledig te verduisteren is door rolluiken te laten plaatsen. Een rolluik is een oprolbare metalen afsluiting, die voor een raam of deur wordt gehangen. Rolluiken zijn erg populair in Nederland en dit is niet voor niets. Rolluiken vervullen namelijk verschillende belangrijke functies.

De meeste mensen hebben rolluiken voor hun ramen en/of deuren om indringers te weren. Als je rolluiken voor je ramen en/of deuren hangt, is het voor inbrekers namelijk veel moeilijker om binnen te komen. Zo kunnen inbrekers niet alleen geen glas meer intikken omdat uw deuren en ramen worden beschermd door rolluiken, maar zijn ook de kozijnen veel moeilijker te forceren. Inbrekers slaan dan ook liever hun slag bij een woning zonder rolluiken, dan dat zij risico lopen door bij jouw woning in te breken.

En hebben rolluiken een isolerend effect. Zo komt de koude lucht in de winter niet binnen en in blijft de warmte in de zomer buiten, simpelweg door de rolluiken te sluiten. Ook houden rolluiken geluidsoverlast buiten de deur en heb je meer privacy als je rolluiken voor je ramen en/of deuren hangt. Voornamelijk als je in een drukke wijk of aan een drukke weg woont, is het dan ook prettig om rolluiken te hebben.

Soorten rolluiken

Rolluiken zijn er in vele verschillende soorten en maten. Ook zijn er vele verschillende aanbieders voor de installatie van rolluiken. Ben je van plan om rolluiken te installeren om de veiligheid, isolatie en privacy van je woning te verhogen? Dan is het verstandig je eerst goed te verdiepen in de verschillende rolluiken en de aanbieders van rolluiken, voor je een definitieve keuze maakt.

Voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn een grote investering, maar mensen die rolluiken hebben gekocht zullen beamen dat de aanschaf van rolluiken zeker geen nutteloze investering is. Rolluiken hebben namelijk verschillende voordelen.

1) Ten eerste zorgen rolluiken voor een goede isolatie. Door rolluiken aan te schaffen, kun je de isolatiewaarde van je glas verdubbelen. Op deze manier komt de isolatiewaarde van enkel glas met een rolluik overeen met de isolatiewaarde van dubbelglas. Rolluiken zorgen er namelijk niet alleen voor dat de winterse kou je woning niet binnen komt, maar houden ook je woning koel tijdens de heetste zomerdagen. Hierdoor wordt niet alleen je wooncomfort vergroot, maar wordt ook je energierekening verlaagd.

2) Ten tweede vergroten rolluiken je privacy, omdat rolluiken geluidswerend werken en bovendien voorkomen dat iedereen bij je woning naar binnen kan kijken. Heb je even geen zin in de harde geluiden van buiten en heb je behoefte aan wat privacy? Dan doe je gewoon de rolluiken dicht en je hebt nergens meer last van.

Daarnaast, 3) bieden rolluiken een extra veiligheid. Omdat rolluiken moeilijk zijn om te forceren, schrikken ze dieven af. In plaats van moeite te doen om een rolluik te forceren, gaan inbrekers liever naar een woning waar geen rolluiken zijn en men alleen een raam hoeft in te tikken. Op deze manier vergroten rolluiken de veiligheid van je woning.

Back To Top