Algemeen

Is er een zonnepanelen subsidie in Amsterdam?

zonnepanelen op huis

Vandaag willen we weten of er een subsidie voor zonnepanelen in Amsterdam is. Ik woon zelf in Amsterdam-West en is het een goede vraag die mijn vriendin een keer stelde. Daarom ging ik maar eens op onderzoek uit en kwam veel tegen.

Op www.amsterdam.nl vind je informatie

2020 is het jaar van de zon. Samen met bewoners, coöperaties, bedrijven en instellingen zorgt de stad ervoor dat het aantrekkelijk en leefbaar blijft. Een duurzame stad die gaat voor 100% schone energie. Een stad waar geen dak onbenut blijft en waar ook bewoners zonder eigen dak kunnen profiteren van zonne-energie. Lees verder op www.amsterdam.nl.

Collectieven in Amsterdam

In samenwerking met lokale partners en buurtnetwerken organiseert de stad Amsterdam collectieve inkoopacties van zonnepanelen voor particuliere woningeigenaren. Dit houdt in dat je op een voordelige en gemakkelijke manier zonnepanelen kunt plaatsen op je dak. Ook kun je eventueel zonnepanelen huren, dan hoef je helemaal geen investering te doen.

Zonatlas Amsterdam

Op Zonatlas kun je in één oogopslag zien of je dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen en het opwekken van zonne-energie.

close-up

Installatie zonnepanelen in meterkast

In veel oudere woningen vind je nog een oude meterkast, met grote stoppen die bij kortsluiting doorslaan. Heb je kortsluiting, dan is het veel moeilijker te bepalen waar deze vandaan komt. Veel woningeigenaren laten hun oude stoppenkast dan dus ook vervangen door een nieuwe meterkast. Deze zijn veel beter georganiseerd en geven je de mogelijkheid om duidelijke groepen te laten plaatsen en de kortsluiting gemakkelijk te lokaliseren. Ook kan het nodig zijn om extra groepen te laten toevoegen, bijvoorbeeld als je een nieuw groot apparaat hebt gekocht of zonnepanelen laat plaatsen. Bij zonnepanelen is het sowieso een must om een nieuwe groep aan te leggen.

Aanvraag offertes en installateurs vergelijken

In Amsterdam zijn er meer dan 10 installateurs actief. Verstandig is om de kosten voor jouw nieuwe zonnepanelen te achterhalen door gebruik te maken van de offerte service van Zonne-energieGids.nl. Laat op de site je gegevens achter en kom in contact met zonnepaneel installateurs uit Amsterdam e.o. die jou graag een vrijblijvend voorstel doen.

Meer partners die actief zijn in Amsterdam: www.portofamsterdam.com

Back To Top