Bouwen

Huis verbouwen? Isolatiesubsidie per 2 september!

Deur van Svedex

Vaker worden vanuit de overheid verplichtingen opgelegd met betrekking tot de isolatie van (nieuwbouw)woningen. Dit komt omdat ons energieverbruik een grote invloed heeft op de klimaatsveranderingen en beter geïsoleerde woningen doen het energieverbruik drastisch dalen. Eén van de manieren om aan de normen te voldoen is de toepassing van spouwmuurisolatie, maar zijn er natuurlijk meer vormen van isolatie zoals vloerisolatie en dakisolatie.

Om dit te stimuleren, worden door diverse provincies en gemeenten subsidies voorzien. Een goede isolatie zal altijd wat opbrengen, al was het maar door de lagere energiefacturen. Met een subsidie erbovenop zijn de kosten van de investering nog veel sneller teruggewonnen.

SEEH-regeling komt terug per 2 september

Op de website van de RVO (Rijksoverheid) staat het volgende over de SEEH-regeling:

Na een tijdelijke stop gaat de subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) weer open voor eigenaar én bewoner. De publicatie in de Staatscourant vindt naar verwachting half augustus plaats. Dit betekent dat u als eigenaar én bewoner de subsidie vanaf 2 september 2019 kunt aanvragen.

Stedelijke of gemeentelijke subsidie

Er bestaat helaas geen algemene regel op het gebied van subsidies. Binnen de ene gemeente bestaat de subsidie wel, in een andere dan weer helemaal niet. Ook op vlak van provincies is er geen lijn in te trekken. Hetzelfde geldt voor de voorwaarden die gesteld worden om in aanmerking te komen voor een regeling. Een overzicht van de subsidies per gemeente kun je hier vinden: www.energiesubsidiewijzer.nl.

Subsidies verschillen per gemeente en/of provincie. Het is dus raadzaam om vooraf op te zoeken of er in jouw gemeente of provincie subsidies worden uitgekeerd en wat de gestelde voorwaarden zijn. Zo loop je niet het risico om net buiten de doelgroep te vallen wanneer je het werk hebt uitgevoerd.

Verder lezen… www.isolatie-subsidies.nl

Back To Top