Bouwen

Waarom zwarte kozijnen zo hip zijn

zwarte kozijnen voor appartement

Het interieur van een woning wordt steeds meer een stijlding. Wat voorheen inrichten was met spullen wat je nodig hebt is dat vandaag de dag niet zo eenvoudig. Steeds meer zien we inspiratie van andere interieurs waardoor het streven naar een ‘home sweet home’ gevoel versterkt wordt.

Het industriële look is niet meer weg te denken uit de interieurs van tegenwoordig. Je ziet de kleur zwart, antraciet en donkergrijs steeds meer terug in elementen. Je zag het terug in lampen, vloerkleden, banken en tafels. Tegenwoordig zijn die zwarte elementen ook te vinden in kozijnen.

zwarte kozijnramen

Kiezen voor zwarte kozijnen

De zwarte kozijnen worden steeds populairder. Je ziet ze in bekende woonmagazines, maar ook terug in tv programma’s. Wat maakt de zwarte kozijnen zo populair? De kozijnen krijgen door de zwarte kleur een stoere uitstraling. Daarnaast kan zwart de woonkamer een bepaalde charme geven. Het blijft tuurlijk je persoonlijke mening of je het zelf mooi vind of niet. De vraag naar zwarte kozijnen blijft wel groeien.

Betekent het dat de witte kozijnen verdwijnen? Uiteraard niet. Nog altijd blijft wit de voorkeur bij de meeste mensen. Voor de trendliefhebbers of mensen die veel meer karakter in huis willen brengen zijn zwarte kozijnen een goed alternatief.

Hoe kom je aan zwarte kozijnen?

Naast de zwarte kleur kun je ook andere donkere kleuren kozijnen vinden. Hoe kom je aan zwarte kozijnen? Wanneer je nieuwe kozijnen laat plaatsen kun je de kleur voor plaatsing zelf uitkiezen.

Wil je je witte kozijnen veranderen, dan kun je je kozijnen laten verven. Door je kozijnen van wit naar zwart te laten verven breek je meteen het neutrale naar een karaktervolle uitstraling.

Waar let je op bij het laten verven van je kozijnen?

Ben je handig in een klusje als deze dan zou je het kunnen overwegen om het zelf te doen. Echter is het raadzaam om die keus goed te maken, want een nette afwerking is wel zo handig als je de overstap doet van witte naar zwarte kozijnen. Zwarte kozijnen laten namelijk veel meer zien.

Verf vind je in verschillende soorten. Om je kozijnen naar zwart te verven kun je het beste voor zijdeglas of voor mat te gaan. Alleen wanneer de oppervlakte onberispelijk is kun je voor hoogglans gaan. Het is namelijk zo dat hoogglans alle oneffenheden benadrukt.

Back To Top