Boeken

Top 5 ondernemersboeken!

open boek

Ben je als ondernemer op zoek naar inspirerende ondernemersboeken? Dit zijn de top 5 must-read boeken voor elk ondernemer! Al jaren worden ze verkocht als bestsellers en nog steeds zijn ze razend populair! Lees je wijs en leer van de meesters van het ondernemen!

#1: Think & Grow Rich

Wereldwijd meer dan 100 miljoenen exemplaren verkocht en het ‘meest’ aanbevolen ondernemersboek allertijden! Napoleon Hill heeft meer dan 500 succesvolle ondernemers geïnterviewd om te achterhalen waar hun succes vandaan kwam. Hij kwam tot ontdekking dat deze mensen een ander soort ‘mindset’ hebben ten opzichte van geld en hun denken hun als het ware rijk maakt. In zijn boek geeft hij de tools tot het succesvol denken weer. Think & Grow Rich is een echte aanrader!

#2: Rijke Pa & Arme Pa

Ook te lezen in het Engels ‘Rich Dad & Poor Dad’ is dit boek een must read voor elk ondernemer! Robert Kiyosaki geeft in zijn boek ‘Rijke Pa, Arme Pa’ aan dat succes niet alleen is weggelegd voor rijke mensen, maar ook voor ‘gewone’ mensen zoals jij en ik. Hoe? Simpelweg door je kijk op geld te veranderen en jezelf nieuw gedrag aan te leren in omgang met geld. In het boek legt hij aan de hand van voorbeelden uit hoe je door middel van passief inkomen (dingen voor jezelf laten werken zonder weinig moeite) alsnog een vermogen kunt opbouwen en uiteindelijk rijk kunt worden.

#3: Een werkweek van 4 uur

Volgens Timothy Ferriss dienen we niet langer te wachten tot ons pensioen om een wereldreis te maken, een maandelijks salaris van vijf cijfers te realiseren of liever minder wilt werken om meer plezier te maken. Ferriss geeft een nieuw visie op werken door efficiënter om te gaan met je tijd en meer te genieten in het hier en nu. Hoe je dat doet beschrijft hij in zijn boek ‘Een werkweek van 4 uur’.

#4: Masterclass Steve Jobs

Eén van de meest invloedrijke mannen die ooit heeft geleefd, daagt ons uit om ‘anders te denken’. In zijn boek ‘Masterclass, de zeven principes voor succes’ legt Jobs uit dat je zonder een ‘goed verhaal’ geen product of dienst kunt verkopen. Om het verschil te maken dien je creatief te zijn en anders naar dingen te kijken. In zijn boek behandelt hij de zeven principes voor succes door waardevolle tips te geven.

#5: De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

Het meest besproken boek over ‘leiderschap’ en is zelfs als literatuur opgenomen in vele economische studies. Stephen R. Covey beschrijft uitvoerig de zeven stappen van effectief leiderschap die je zowel persoonlijk als professioneel laat groeien. Het boek heeft aardig wat informatie, dus mocht je een kort en bondig versie van dit boek willen, is het boekje ‘De kleine Covey’ een aanrader. Het boek geeft je inspirerende inzichten over wat leiderschap inhoudt en hoe je dit kunt toepassen. Zeker een aanrader!

Er zijn natuurlijk vele andere inspirerende ondernemersboeken die goed zijn. De boeken hierboven zijn slechts een paar voorbeelden. Mocht je rijk willen worden zonder een bedrijf te willen starten? Dan zijn er mogelijkheden.

Back To Top