Bouwen

Kinderkamer opnieuw verven: inspiratie & voorbeelden

kinderkamer

De kinderkamer opnieuw verven kan zorgen voor een frisse uitstraling. Of je nu ervoor kiest om een kamer om te toveren tot een kinderkamer of het opnieuw verven van een kinderkamer zelf omdat jij of je kind toe is aan iets anders? Er zijn zoveel mogelijkheden! In dit artikel lees je over inspirerende kinderkamer verven tips.

Moodboard

Ga op internet opzoek naar inspiratie. Het internet zit er vol mee! Je zou al iets in je hoofd kunnen hebben, maar laat je vooral verrassen hoe concreter dat idee nog kan! Wanneer je op internet surft kun je gebruik maken van een zoekmachine, maar ook van bepaalde foto inspiratie apps zoals Pinterest. Verzamel al je ideeën en maak een moodboard om te checken of de verschillende stijlen en kleuren bij elkaar passen.

Welke kleuren?

Ga voor jezelf na wat voor stijl je de kinderkamer wilt hebben. Wil je het strak of juist heel kinderlijk? Welke kleuren wil je gebruiken en welke meubilair komt erin te staan?

De meubilair kan erg botsen met de muurkleur, dus daarom is het raadzaam om te kijken of de gekozen kleuren en-/of stijlen bij de meubilair passen. Als de meubilair nog gekocht moet worden kan daar rekening mee gehouden worden.

De uitgekozen kleur gaat ervoor zorgen dat de kinderkamer een bepaalde stijl gaan uitstralen. Houd er dus rekening mee wat je wilt uitstralen.

Schilderen of behangen?

Je kunt namelijk gaan voor alle muren dezelfde kleur of één muur behang. Ook kun je ervoor kiezen voor een halve muur donkere kleur. Meestal van onder naar de helft van de muur en dan een overloop naar een lichte kleur. Wat je ook steeds vaker ziet is dat de muur slordig wordt afgewerkt.

De kleuren op de muur kunnen de kinderkamer kleiner of groter laten lijken. Ga na op welke muur je de accenten wilt leggen. Houd er rekening mee dat een donkere wand ervoor zorgt dat de wand dichterbij lijkt. Neem ook eens een kijken op de volgende websites voor het inhuren van een vakman, zoals een schilder of een behanger.

Stickers op de muur

Heb je gedacht aan stickers op de muur? Vooral bij meisjeskamers zie je dat sneller terug, omdat je daar glitter en glamour ziet terugkomen.

Het voordeel van stickers is dat het op de muur meteen kan geplakt kan worden. Je hoeft alleen maar een plekje ervoor uit te kiezen. Dat kun je zelf of samen met je kind doen. De kamer wordt een echte plekje voor je kind, dus zijn/ haar advies meenemen kan geen kwaad.

Inspiratie op het internet

Op internet kun je verschillende kleuren behang vinden voor de kinderkamer. De printjes lopen uiteen. Je kunt er hele simpele prints vinden, maar ook hele kleurrijke. Naar ieders wil. Nog een reden om het internet af te gaan naar inspiratie.

De meeste kinderkamers zijn geverfd met pastelkleuren. Pastelkleuren geven rust en staan erg mooi op de muur. Kleuren kunnen van invloed zijn op ons gedrag. Zorg ervoor dat je onderzoek doet naar de effecten van kleur op het gedrag om achteraf niet daarvan de gevolgen te ervaren.

Het internet adviseert dan ook rustige en lichte kleuren te kiezen voor de kinderkamer.

Back To Top