Bouwen

Maak je woning comfortabeler met vloerverwarming

stoel in kamer

In de meeste woningen wordt gekozen om een houten vloer te leggen, deze stralen warmte uit en zijn in vele verschillende kleuren te verkrijgen. Heb jij liever iets anders, dan kun je ook kiezen voor een tegelvloer van natuursteen. Een vloer van natuursteen geeft je huis een prachtige sfeer en omdat het een natuurlijk materiaal is, is elke tegel ook uniek. Naast de prachtige uitstraling van deze tegelvloeren zitten er nog een hoop voordelen aan het kiezen voor dit natuurlijke materiaal.

Welke voordelen heeft een tegelvloer van natuursteen?

Een van de grootste voordelen van natuursteen is dat het eigenlijk in elk huis past. Er zijn veel verschillende soorten, formaten, kleuren en materialen en ook met het legpatroon kun je eindeloos variƫren. Maar er zijn nog meer voordelen, wist je bijvoorbeeld dat natuursteen heel prettig aanvoelt? Het is heerlijk om met blote voeten op te lopen omdat het materiaal heerlijk zacht aanvoelt. Wist je dat je ook een subsidie vloerverwarming kunt krijgen?

woonkamer

Waarom zou ik voor natuursteen kiezen?

Omdat het zoveel voordeel heeft, niet alleen in gebruik maar ook op de lange termijn. Als je bijvoorbeeld over woonisolatie nadenkt in je huis, zou je gelijk kunnen nadenken om onder je tegenvloer vloerverwarming te leggen. Natuursteen is hier uitermate geschikt voor omdat het de warmte ideaal geleidt. Het is een zeer prettige manier om je huis te verwarmen. Daarnaast is natuursteen slijt- en waardevast, het wordt eigenlijk steeds mooier naarmate je vloer langer ligt. Als laatste is dit natuurlijke materiaal oersterk. Het wordt namelijk gemaakt uit een geheel en hierbij vermindert automatisch het gevaar op barsten of beschadigen.

Heb je huis gekocht of wil je je bestaande woning weer eens goed onder handen nemen door bijvoorbeeld te kijken naar de woonisolatie of naar het uiterlijk van je huis, dan is het kijken naar je voegwerk vaak een klusje waar amper aandacht aan wordt besteed. Toch is dit niet alleen voor je woonisolatie een belangrijk punt, maar het doet ook veel voor het uiterlijk van je huis. Wel eens verdiept in welke soorten voegwerken er zijn?

Welk soort past bij mijn huis?

Welk soort voegwerk past bij jouw huis is totaal afhankelijk van de soort woning en je persoonlijke smaak. Als je kiest voor een bol geklopte voeg dan komt deze iets over de steen heen en heeft een bolle vorm. Wil je liever een strakke muur? Kies dan voor een platvol gladde voeg, deze is helemaal strak afgewerkt op dezelfde dikte als de steen. Voor een iets speelser effect kun je gaan voor een holle voeg. Deze heeft een holle vorm en laten de stenen optisch naar voren komen. Dit zijn veel voorkomende soorten voegen.

En als ik iets anders wil?

Dan is dat ook mogelijk. Wil je geen standaard voeg dan kun je ook voor een geknipte of gesneden voeg gaan. Deze loopt schuin naar binnen met een vlak middenstuk. Helemaal leuk is als je kiest voor een schaduwvoeg. Deze loopt namelijk schuin af en geeft een leuk effect. Een variatie op de platvol gladde voeg is de geborstelde of gekamde variant. Wil je je stenen goed laten uitkomen? Kies dan voor een verdiepte voeg. Deze laat ruimte tussen de stenen en de voeg zitten. Wat je ook kiest, een goed verzorgd voegwerk kan je huis weer een fris uiterlijk geven.

Back To Top