Vakantie

Op vakantie met de kinderen: naar Italië

italie

Italië is een mooi land wat je kunt bezoeken met kinderen. Het is echt een vakantieland als je er een zon, zee strand vakantie, stedentrip of op wintersport wilt gaan. Het land biedt zoveel mogelijkheden en is ook nog eens op de meeste plekken kindvriendelijk.

Kamperen in Italië

Vaak gaan gezinnen uit Nederland en België naar Italië om te gaan kamperen. Een goede optie, want Italië heeft prachtige natuur waar je uren naar uit kunt staren. Je kunt kamperen op plaatsen dicht bij het strand zodat je kinderen kunnen genieten van het strand terwijl jij kunt bijkomen van het drukke jaar onder het parasol. Veel plekken aan de kunst hebben een mooie zandstrand.

Naast het strandleven kun je met je gezin erop uit. Ga lekker wandelen door Italië. Je maakt veel natuur (afhankelijk van waar je bent) mee.

Toscaanse kust

Wil je je vakantie met je gezin het liefst tussen de toeristen doorbrengen dan raden we de Toscaanse kust aan. Je hebt aan de kust veel toeristen uit heel de wereld. De prachtige stranden van Sicilië en Sardinië zijn de moeite waard om te zien, alleen zijn deze stranden minder kindvriendelijk.

Stedentrip naar Italië

Wil je liever cultuur snuiven en genieten van de lekkere Italiaanse pasta? Dan kun je beter gaan voor stedentrips. De meeste steden zijn erg toeristisch. Geef je kinderen wat geschiedenis over het land mee en laat ze een land zelf ontdekken met een blote ogen. Je kinderen zullen ervan houden! In heel veel steden is er veel bezienswaardigheden. Denk aan steden als Rome en Venetië. Ook kun je in sommige steden lekker shoppen.

Met de kinderen naar Rome

Voor de echte cultuursnuivers of geschiedenisliefhebbers is Rome een geweldige stad om te zien. Ook met je gezin! Bezoek de historische plekken oude plekken, zoals het Colosseum, Pantheon, Trevifontein en geniet van een lekker Italiaans ijsje bij de Spaanse Trappen.

Wil je ook nog wat musea bezoeken dan kun je met je kinderen gaan naar het Zoological museum Rome of naar het Explore Science museum. Het laatste museum vraagt om een reservering, omdat het werkt met tijdsloten van 1.45 uur.

Pretparken in Rome

Wil je met je kinderen naar een pretpark in Rome dan kun je kiezen uit Hydromania, Eden Park of wat buiten de stad gelegen Cinnecitta World. Wil je gaan voor een combinatie van waterpark en dierentuin, dan kun je naar Zoomarina. Dit park is ook buiten de stad gevestigd.

Hoe ga je met je gezin naar Italië; met de auto, trein of vliegtuig?

Als je als gezin hebt besloten om naar Italië op vakantie te gaan blijft er een andere vraag open; hoe ga je met je gezin naar Italië? Je kunt namelijk met verschillende vervoersmiddelen naar Italië afreizen.

Als je ervoor kiest om naar Italië met de auto te gaan moet je weten dat het ongeveer 1000 kilometer rijden is. Het is een lange reis, maar goed te doen. Echter bestaan er ook andere opties. Ga je met de trein dan kom je er niet voordeliger uit, maar je doet al samen met je gezin op je heen- en terugreis veel indrukken op. Je kunt namelijk een treinreis maken waarvoor je via München moet opstappen (de treinreis heeft geen inchecktijd) en rechtstreeks aankomt op het treinstation van de stad waar je naartoe wilt.

Het andere voordeel is dat je zittend reist zonder dat je je moet focussen op de weg, dus alvast in de vakantiestemming kunt gaan en genieten van je gezin.

Tot slot blijft een andere mogelijkheid om te gaan vliegen. Met name bij het boeken van hotel en vlucht scheelt dit in de kosten. En vliegen brengt de meeste mensen alvast in de vakantiestemming voordat men aankomt op de vakantiebestemming.

Back To Top